Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Ervaar Maaseik
als een local

Stap ook eens naast de gebaande toeristische paden, en ervaar Maaseik als een local. Met deze tips heb je alvast ‘inside’ information in je bezit.

Neem op woensdagochtend de tijd om te gaan zitten op één van de bankjes rondom de Markt. Daar kun je genieten van de drukte en sfeer die de weekmarkt met zich mee brengt. Met de geur van vers brood op de achtergrond, kun je doen wat eenieder stiekem heerlijk vindt, namelijk mensen kijken. 

escape n01

Weekmarkt

escape n02

Maas

Loop vanuit de binnenstad door de Bleumerstraat naar de Maas. Geniet van het vergezicht over het water vanaf de brug, maar wandel zeer zeker ook een stuk over de dijk. Pure natuur, zover als je kunt kijken. Een heerlijke wandeling, compleet met vele soorten vogels en paarden die flaneren langs het water.  Daarna is het heerlijk opwarmen met een warme chocomel in de stad.  

escape n03

Shoppen

Shoppen? Verwacht geen onpersoonlijke cliche's. In Maaseik vind je de perfect outfit in één van de vele boetiekjes in de binnenstad. In historische panden vind je winkels waar je gewoon nog gegroet wordt bij binnenkomst, waar je persoonlijk wordt geholpen, en waar je eerlijk advies krijgt. Ook voor cadeaus ben je in Maaseik aan het goede adres. Geen 13 in een dozijn aanbod, maar écht eens iets anders, iets origineels. Nog nagenietend van je nieuwe aankopen, kun je na het winkelen rustig bijkomen met een heerlijk geurende kop koffie in één van de vele koffiezaken of gewoon van een lekker pintje op één van de terrassen.   

In Maaseik weten we wat lekker is. Goed eten en lekker drinken zit hier in de bourgondische cultuur ingebakken. Kies tijdens je bezoek aan Maaseik dan ook eens voor één van de lokale specialiteiten. Kies op het terras dan ook voor de ‘echte’ Van Eyck. Een kruidige tripel, vernoemd naar de fameuze schilder, en gemaakt met bloemen en kruiden die men in het Maasland vindt. Of ga voor een andere streekfavoriet ‘De Knapkoek’. Wat ooit bedoeld was als een soort scheepsbeschuit is inmiddels uitgegroeid tot een Maaseiker begrip. De platte, ronde koek, gemaakt van natuurboter en ruwe suikerkorrels smaakt heerlijk bij een kopje koffie.

escape n04

Lokale specialiteiten

Altijd op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Geen zorgen, je zult geen talloze mails van ons ontvangen, maar je weet straks wel precies wanneer er iets georganiseerd wordt in onze binnenstad. Zo ben je op tijd voor dat ene evenement, ontvang je als eerste de korting voor dat speciale artikel en ben je altijd op de hoogte van de actualiteiten in de binnenstad.